Nina dam fra ”Samme tid næste år” på tv2

Nina dam fra Humlebæk smider tøjet og kiloene i nyt program på tv2

En hidsig tarmkræft i 2012 fik Nina Dam (56) fra Humlebæk til at tage voldsomt på. Trøstespisning, stress og mange års dårlige vaner havde pludselig hobet sig op. Derfor tog hun en stor beslutning, der ændrede hele hendes liv – for åben skærm i den bedste sendetid.

Kræft, tre fødsler, søde sager og alt for meget god mad. Nina har prøvet det hele og det kunne ses på hendes krop. I mange år følte hun sig hæmmet, og tanken om kropsnært badetøj og blottede lår fik det til at løbe koldt ned af ryggen på Nina. Samtidig gjorde de ekstra kilo det fysisk udmattende for hende at tumle rundt med sit barnebarn. Derudover har hendes mand jævnligt foreslået, at de blev vinterbadere sammen. Men at Nina at skulle stå på Peder Mads Strand uden en trevl på kroppen i frostvejr, var aldeles uhørt.

Nu skulle det være slut

Det var derfor med bankende hjerte at Nina meldte sig til ”Samme tid næste år”, et TV2-program med Cecilie Frøkjær som vært, der sendes i efteråret 2017.

Nu skulle de mange kilo ryge og vinterbadningen skulle blive en realitet. Nina ville slutte fred med sin krop og den hæmmende spiral. Som led i deltagelsen kontaktede hun indehaver af Ör&Sund Fitness i Humlebæk, Peter Lorentsen, for at høre, om han ville hjælpe hende. Peter accepterede udfordringen og tilbød Nina træning i ör&sund fitness i et år.

Personlig træner og indehaver af Fit and Shape, Annette Dalsgaard tilbød Nina personlig træning og Kostvejleder og indehaver af Sense, Tinna Maria Nielsen tilbød Nina kostvejledning og hjalp hende med at muge ud i dårlige spisevaner, få styr på blodsukker og alligevel give plads til det “syndige” ind imellem. Grunden til at alle 3 parter valgte at indgå i projektet var for at bevise, at når man er 100 % motiveret og har professionel hjælp på sidelinjen, så kommer man sikkert i mål.

Nøgen for rullende kamera

Og vinterbadningen? Udover et vægttab på 16 kilo, skulle Nina også arbejde med synet på hendes krop. Sammen med mindfulness coach Dora Bang fik Nina en række afslappende øvelser, der skulle hjælpe hende med at slippe de negative ord og billeder. Efter 20 års tilløb blev hun vinterbader – også uden badetøj på. I vinteren 2017 deltog hun i Skagen Vinterbaderfestival mens TV2 filmer det hele. Nøgen, på tv og løbende ud mod et iskoldt hav. Et scenarie, Nina aldrig havde troet muligt:

Nina holder troligt fast i de nye vaner og går sommeren i møde som et helt nyt menneske.

”Det har taget mig et år at ændre mit liv, og jeg har besluttet, det varer resten af mit liv. Jeg har fået en helt ny identitet, og jeg ser mig selv i et helt andet lys, takket være en række chancer og muligheder, jeg greb i det rette øjeblik”

”Ikke i min vildeste fantasi havde jeg troet, at det ville ske. At jeg ville tabe mig, blive glad for min krop og rent faktisk blive vin- terbader. Jeg var aldrig kommet i mål uden det professionelle team Peter, Annette, Tinna og Dora, der stillede op og gav mig støtte, råd og vejledning.”